Ομορφιές από τον ευρωπαϊκό νότο

Λουτράκι Αριδαίας και πίσω το Καϊμακτσαλάν, 11-2-2020. Φωτ. Γιώργος Τομπουλίδης




Μια εποχή φεύγει και μια έρχεται. Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

7 σχόλια:

  1. Σήμερα ήταν κάτι μεταξύ χειμώνα και άνοιξης με μερικά σύννεφα να κρύβουν τον ήλιο στη δαντελένια ακρογιαλιά και με τον βοριά να κάνει κρυστάλλινα, αλλά και παγωμένα τα νερά. Εντάξει, δεν μπορεί να έχει και παράπονο κανείς. Τι να πουν, άλλωστε, στη Βρετανία, όπου χτύπησε δεύτερη κακοκαιρία μέσα σε μία εβδομάδα, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις και σε δρομολόγια τρένων, ενώ πολλά σχολεία έχουν έτσι κι αλλιώς διακοπές, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Oι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι από τη θύελλα Dennis, που ήρθε μία εβδομάδα μετά την Ciara, προκάλεσαν επίσης πολλές πλημμύρες σε σπίτια και άφησαν χιλιάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η Easy Jet ενημέρωσε ότι πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Gatwick, ενώ σε αυτό του Luton οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να έρχονται πρώτα σε επικοινωνία με την αεροπορική εταιρία. Συνολικά εκδόθηκαν 30 προειδοποιήσεις για πλημμύρες που αναμένονται στην Αγγλία και άλλες 238 για πλημμύρες που είναι πιθανές, σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Υπηρεσία.

    Επίσης, 75 στρατιώτες βοηθούν για να χτιστούν οδοφράγματα και να επισκευαστούν οι στέγες των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές στο Γιορκσάιρ, όπου το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από τις βροχές της περασμένης εβδομάδας. "Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, που έχει στη διάθεσή της για να μετριάσει τις επιπτώσεις της θύελλας Dennis" ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Ben Wallace.
    https://www.reuters.com/article/us-europe-weather-dennis-britain/flights-canceled-amid-flood-alerts-as-second-storm-in-week-hits-britain-idUSKBN2090F7?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο όπως ανεβαίνουμε εκεί δεξιά, κάποτε ήταν μια εξαιρετική ψησταριά ονόματι "το αγριοκάτσικο". Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις και αν την θυμάσαι. Το καλύτερο παϊδάκι ever με διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το ελέγξω προσωπικά.
    Καλημέρα στην παρέα.
    Τομπουλιδης Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σας! Εγώ προσπαθώ να ανεβάσω την ποιότητα και την πνευματικότητα του μπλογκ κι εσείς σκέφτεστε τα παΐδια και τα κοψίδια...

      Διαγραφή
    2. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου κ. καθηγητά, δεν ξεχνιέται εκείνο το παϊδάκι, I can't help it!

      Διαγραφή
    3. Ας είναι κι έτσι. Εξάλλου, έρχεται και η Τσικνοπέμπτη!

      Διαγραφή
  4. το.παναχαικο.καταπρασινο.Ειμαι.63.ετων.Αυτο.ειναι.πρωτοφανες.ποτε.μα.ποτε.δεν.ηταν.ετσι.ετσι
    ειναι.παντα.τον.ιουνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή