Ομορφιές από τον ευρωπαϊκό βορρά!

Τοπίο στη Νορβηγία. Φωτ. Νίκος Ζιακόπουλος

Βλέποντας τη φωτογραφία, το μυαλό μου πηγαίνει στο Solveig's Song που θα βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=NQ8bwd0EQGU. Πέρα από τη μουσική και το τραγούδι της σπουδαίας ερμηνεύτριας, θα απολαύσετε εκπληκτικά τοπία!

Καλή Κυριακή, φίλοι μου

2 σχόλια:

  1. Η τραγουδίστρια είναι της όπερας; Η Anna Netrebko είναι; Γιατί μετά μπαίνει καπάκι και ένα παρόμοιο τραγούδι, που ερμηνεύει μία άλλη, Soldberg λέγεται νομίζω. Αντιπροτείνω, πάντως, το Unstoppable της Sia, ένα τραγούδι που σε ανεβάζει, ειδικά όταν βλέπεις την αέρινη Zendaya Coleman πάνω στο άσπρο άλογο που καλπάζει. Την παρομοιάζω με την άνοιξη που έρχεται φορτσάτη. Τα τοπία είναι όντως πολύ ωραία, αλλά λείπει (παντελώς) το φως του ήλιου, που δίνει ευεξία και ενέργεια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει ο βυθός. Γιατί συνδυάζει τη γαλήνη και την αρμονία με την κίνηση και τη ζωντάνια.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την Ciara, η κακοκαιρία Dennis πλήττει πλέον τη βορειοδυτική Γαλλία με ανέμους που φτάνουν και τα 120 χλμ/ώρα, όπως αναφέρει η Le Monde. To ΜeteoFrance εξέδωσε συναγερμό χρώματος πορτοκαλί και για βροχές και πλημμύρες στη Βρετάνη, όπου αναμένονται και μεγάλα κύματα. Από το βράδυ του Σαββάτου 15/2 προς Κυριακή 16/2 άρχισαν οι βροχές στα σύνορα με το Βέλγιο, συνοδευόμενες και από ισχυρούς ανέμους, ταχύτητας 80-100 χιλιομέτρων την ώρα στη χερσόνησο της Βρετάνης και τη Μάγχη και 60 με 80 χλμ/ώρα στη γαλλική ενδοχώρα.

    Την Κυριακή 16/2 το απόγευμα θα γενικευτεί ο βροχερός καιρός, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής στα νοτιοδυτικά της Βρετάνης, ενώ προοδευτικά θα ενισχυθούν και οι άνεμοι, που θα φτάσουν τα 110 με 120 χλμ/ώρα στη Μάγχη και τις ακτές. Στην ενδοχώρα της Γαλλίας και το Βέλγιο, όμως, οι μέγιστες ριπές θα είναι 70 με 90 χιλιόμετρα, αλλά οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Στην πόλη της Ναντ θα κλείσουν όλα τα πάρκα, οι κήποι και οι πλατείες για το κοινό μέχρι το τέλος της ημέρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/02/16/la-tempete-dennis-arrive-sur-les-cotes-francaises_6029746_3244.html
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή