Πιθανή μεταβολή του καιρού Παρασκευή προς Σάββατο





1 σχόλιο:

  1. Αεροπλάνο έφτασε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε 4 ώρες και 56 λεπτά - ενώ ο μέσος όρος της συγκεκριμένης πτήσης είναι 6 ώρες και 13 λεπτά - αναπτύσσοντας κάποια στιγμή και ταχύτητα 1.327 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το severe-weather.eu. O λόγος που το Boeing 747 πετούσε κυριολεκτικά και μεταφορικά ήταν η ώθηση που του έδινε ο πανίσχυρος αεροχείμαρρος, ο οποίος ήταν και η αιτία που τα αεροπλάνα που ταξίδευαν από Ευρώπη προς ΗΠΑ έκαναν δύο ώρες παραπάνω για να φτάσουν στον προορισμό τους.

    Κι αυτό διότι είχαν κόντρα τον αεροχείμαρρο, που είναι ένα πανίσχυρο ρεύμα αέρα, που κινείται στην ανώτερη ατμόσφαιρα και δεν έχει σχέση με τους επιφανειακούς ανέμους, αν και τους επηρεάζει και για αυτό είχαμε την κακοκαιρία Ciara στη βορειοδυτική Ευρώπη, αλλά και τη στροφή των ανέμων σε δυτικούς, ακόμα και στη χώρα μας τη Δευτέρα 10/2. Μάλιστα, τα αεροπλάνα που διέσχιζαν τον Ατλαντικό από τα ανατολικά προς τα δυτικά, κινούνταν βορειότερα ή νοτιότερα από τον αεροχείμαρρο, που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στον αντικυκλώνα (υψηλές πιέσεις) στις Αζόρες και στον αυλώνα (χαμηλές πιέσεις) της Ισλανδίας.

    Το αντίθετο έκαναν όσα έρχονταν από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και καταγράφηκε και δεύτερη πτήση που διένυσε την απόσταση Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε 4 ώρες και 57 λεπτά, καταρρίπτοντας και αυτή το ρεκόρ της Νορβηγίας που ήταν 5 ώρες και 13 λεπτά από το 2018.
    https://www.severe-weather.eu/recent-events/violent-jetstream-north-atlantic-record-british-flight-mk/
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή