Χαλαρώστε!

Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

18 σχόλια:

  1. Εντάξει, φωτογραφία και διάλογος όλα τα λεφτά! Έσκασε το χειλάκι μας μετά τα πικρά κεράσματα των μοντέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα φοβερό! Και γω τα ψάρια μου κοιτάω για να χαλαρώσω... Προς ολους τους χιονοφιλους: φτιάξτε ενυδρεία χαλάρωση και ηρεμία σε όλο της το μεγαλείο.
    Υγ. Σίγουρα ο κύριος Σπανός θα συμφωνήσει.

    Φιλικά,
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και μου αρέσει κι εμένα το συγκεκριμένο σπορ, νομίζω ο φίλος Βαγγέλης δεν θα συμφωνήσει. Και θα έχει κι ένα μεγάλο μερίδιο δίκιου, εδώ που τα λέμε.

      Διαγραφή
    2. Σεβαστή η άποψή σας, Εγώ έχω αντίθετη...χομπι(με αρκετές γνωσεις) ναι σπορ οχι γιατί μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς και οικοσυστήματα.
      Φιλικά,
      Δημήτρης.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα στις γνώσεις που προσφέρει. Ακριβώς όπως μας προσφέρει φοβερές γνώσεις και η παρατήρηση του καιρού. Τη λέξη σπορ την χρησιμοποίησα μεταφορικά και όχι ειρωνικά. Η ενστασή μου -την οποία αδυνατώ να ξεπεράσω- είναι ως προς τον περιορισμό των ζώων. Αλλά είναι μια άλλη κουβέντα, που νομίζω δεν έχει θέση σε αυτόν τον χώρο. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή απόλαυση είτε προκύψει καιρικό ενδιαφέρον, είτε περιοριστούμε στα... ενυδρεία μας!

      Διαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να βλέπω τα πλάσματα της θάλασσας και όλα τα άγρια ζώα ελεύθερα στη φύση. Μερικά ενυδρεία είναι, πάντως, πολύ όμορφα και μερικά πολύ χρήσιμα αφού προστατεύονται απειλούμενα είδη.

    Το ίδιο ισχύει και για κάποια ζώα της στεριάς που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και τα έχουν σε πάρκα ή, τα φυλάνε στρατιώτες στην Αφρική, όπως ένα είδος ρινόκερου. Στη Νιγηρία και την Κένυα κάποιοι έχουν για κατοικίδια ύαινες και γατόπαρδους (τσιτάχ).

    Τέλος στις αρχές του 19ου αιώνα σε ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης είχαν και ανθρώπους από χώρες της Αφρικής σε κλουβιά για να τους βλέπουν οι επισκέπτες, όπως γίνεται με τα ζώα. Ευτυχώς αυτό σταμάτησε στα τέλη του συγκεκριμένου αιώνα.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην πονεμένη μου καρδιά έχω κρυφή παρηγοριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την Διρφη ολολευκη σαν νύφη να ξεχωρίζει από μακριά,ξεκίνησα το Σάββατο για την Θεσσαλία.
    Σε όλο τον δρόμο η θερμοκρασία έπαιζε στους 17-18 βαθμούς και από Ανάβρα μέχρι Μουζακι,σταθερά στους 20 βαθμούς.
    Ακόμη και στην Οξυα στα 1600 μέτρα η θερμοκρασία έφθανε τους 9 βαθμούς...!!
    Μόνο ο Όλυμπος έδινε ένα άλλο τόνο, με τα χιόνια όμως αρκετά ψηλά.
    Στα βουνα της Αργιθεας,μόνο οι βόρειες περιοχές κρατούσαν κάπως ρα προσχήματα,αλλά και αυτές με λιγοστό χιόνι.
    Αντίθετα στις νότιες περιοχές,όλα θύμιζαν άνοιξη.
    Δυστυχώς επαληθεύτηκε αυτό που δεν ήθελα να δω.
    Όλα τα σημάδια που είδα τριγύρω,δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.
    Τα οποια χιόνια που θα πέσουν δεν νομίζω πως θα αντέξουν στις θερμοκρασίές που θα ερθουν στην πορεία.
    Με την ελπίδα πως δεν "ειδα" καλά και με το"ευχελαιο" που ...κάναμε με τον Νίκο τον Πάπα στο ...θεραπευτήριο της κ.Άθηνας,να πιάσει τόπο,εύχομαι όλα να κυλήσουν πολύ καλύτερα.
    Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
    Νίκο,σε ευχαριστω πολύ για όλα,το ίδιο και η Χριστίνα.
    Λευτέρη,οι σουσουραδες όταν στρωνονται στο έδαφος και τρώνε ότι βρουν,σημαίνει πως έρχεται καιρός.
    Όσό περισσότερο το κάνουν,τόσο πιο πολύ δυναμώνει η δυναμική αυτού.
    Εάν τις βλέπεις να είναι "ανήσυχες" τότε ακόμη καλύτερα.
    Η Εύβοια φίλε μου,είναι πολύ ευνοημένη και φέτος οπως σχεδον πάντα άλλωστε και ίσως έχετε εκπλήξεις.
    Γι'αυτό και ειχα γραψει απο την αρχή,ότι θα έχει τον δικό της καιρό και αυτό βγήκε σε μεγάλο ποσοστό.
    Πάμε τώρα να απολαύσουμε τον τελευταίο 'χορο" καθώς φαίνεται πως το "πάρτυ" τελειώνει για φέτος.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτές οι στιγμές είναι που αξίζουν Χριστόδουλε. οι φίλοι του blog καταλαβαίνουν ότι απλώς είσαι ευγενής και αυτός που πρέπει να ευχαριστεί είναι άλλος. κάθε φορά σκέφτομαι όσα δεν προλάβαμε να πούμε.

      δεν είμαι θέμα χιονιού στα πεδινά φέτος, πολυτελών λευκών ονείρων, αλλά επιβίωσης και υδατικής απώλειας, με ένα μεγάλο τμήμα της χώρας να μετρά μονοψήφιες υετικές τιμές και τα βουνά γυμνά από χιόνι, από τις παραμονές Χριστουγέννων μέχρι σήμερα, στο κατ' εξοχήν διάστημα, δηλαδή, υδατικής ανατροφοδότησης γης, ποταμών και λιμνών. δε νομίζω να χαροποιεί κανέναν αυτό.





      Διαγραφή
  6. Βαγγέλη, έγραψες!!!! Η φύση γελά μαζί μας (αρκεί η απλή παρατήρηση των σημαδιών του Χριστόδουλου για να επιβεβαιώσει αυτή την διαπίστωση). Από την πολλή μελέτη των μοντέλων του τζίφου και του Ευρωπαίου προκοπή δεν βγάζουμε! Είπαμε να μάθουμε κάτι τις παραπάνω και καταλήξαμε να βγάζουμε μόνοι μας τα ματάκια μας με τις συνεχείς απογοητεύσεις (αυτό για όσους δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να στηρίζονται/ελπίζουν σε -πιθανοτικές- προγνώσεις 15 και πλέον ημερών).

    (Ηλιόλουστη) Καλημέρα σε όλη την μετεωπαρέα,
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα, περιμένοντας μοιρολατρικά τους τίτλους τέλους από το δάσκαλο, να σχολιάσω ότι με τα μοντέλα αυτό που καταφέραμε είναι να γίνουμε λίγο πιο ενεργοί στο χόμπι μας, πράγμα θετικό, και βέβαια μάθαμε να τρώμε γκολ με κάθε τρόπο. Σε ό,τι αφορά το σχόλιο του Χρήστου, ε δε νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να στηρίζει πρόγνωση για 15 ημέρες μετά (χμμμ.... τώρα που το ξανασκέφτομαι, στο πρόσφατο παρελθόν έγινε και αυτό και μάλιστα όχι από απλά ameteur....) αλλά, ρε διάολε, 3-4 ημέρες πριν, ναι, έχω την απαίτηση να μου δίνει μια εικόνα σαφή. Και το θέλω στα δύσκολα, όχι το καλοκαίρι, ούτε σε ζωνικές κλπ που δε χρειάζεται να είσαι και ο γκουρού της μετεωρολογίας για να έχεις άποψη.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως για να αυτοσαρκαστούμε κιόλας, θεωρώ σίγουρο ότι μυαλό δε θα βάλουμε.... Π.χ χθες μετά τις απανωτές κωλοτούμπες των πάντων, το βράδυ ξαναχάζευα τα ensables μπας και η κωλοτούμπα έτρεχε μόνη της (αμ δε...). Μιλάμε για μαζοχισμό, όχι αστεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη Κ, (δυστυχώς) κι εγώ μονίμως κοιτάζω για την (ποθούμενη) κωλοτούμπα στα διαδοχικα τρεξίματα και στα ensembles και μονίμως απογοητεύομαι :-) Οπότε ο αυτοσαρκασμός είναι το μόνο που μου απομένει!

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα στον κύριο Ζιακοπουλο και την παρέα του blog...
    Διαβάζοντας το σημερινό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε σήμερα στις 11 περίπου το πρωί η Ε.Μ.Υ. και στην παράγραφο που αναφέρεται στις χιονοπτώσεις για την Ανατολική Στερεά και Εύβοια για την Πέμπτη και λέει, για υψόμετρα 200-400 μέτρα αλλά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές και κατά διαστήματα πυκνές, καταλαβαίνω ότι, για να μην έχει κάποιος να πει τίποτα στην Ε.Μ.Υ. τα βάζει όλα... μέσα! Γιατί άλλο τα 200 μέτρα υψόμετρο, άλλο τα 400, άλλο τα πεδινά τμήματα ενός Νομού που είναι και τα 100 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας...
    Καταλαβαίνω την δυσκολία της πρόγνωσης της επικείμενης ψυχρής εισβολής, αφού τα τόσο αδρά πληρωμένα αριθμητικά μοντέλα καιρού δεν μπορούν να βοηθήσουν τους μετεωρολόγους να έχουν μια εικόνα έστω 3 ημερών!
    Όμως το να βάζουμε από πεδινές περιοχές μέχρι τα..400 μέτρα υψόμετρο αυτό λέγεται τα βάζω όλα να είμαι καλυμμένος!
    Γιατί μετά την ψυχρή εισβολή του Αγίου Ιωάννου έπεσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (παραπληροφόρησης καλύτερα)και εμείς οι ίδιοι ακόμη να"φάμε"τους μετεωρολόγους που στο κάτω κάτω είναι ΆΝΘΡΩΠΟΙ και όχι προφήτες!
    Αγαπητέ δάσκαλε είναι δύσκολο το έργο σας με το να νιώθεις ότι σε περιμένει ο κόσμος στην γωνία στο πρώτο λάθος, αλλά ξεχνάμε όλοι ότι τελικά ο καιρός που αποτελείται από πολλές παραμέτρους η πρόβλεψη του, έχει τον τελευταίο λόγο! Μια πολύ ωραία αναφορά σας ήταν στον χιονιά των Θεοφανείων το έτος 2002 που είχατε γράψει στην περασμένη ψυχρή εισβολή αν θυμάμαι καλά...
    Αναμένουμε την δική σας εκτίμηση από τα τόσα χρόνια εμπειρίας που έχετε στον χώρο.Και εάν γίνει και κάποιο σφάλμα στην πρόγνωση,να ρωτήσω όλους μας, ποιός δουλεύει και δεν κάνει σφάλματα και λάθη στην δουλειά του; Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το"χάος"της ατμόσφαιρας!
    Συγγνώμη αν σας κούρασα.
    Νίκος Παντελικίζης Γαλάτσι Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, αν διαβάσει κάνεις το έκτακτο της ΕΜΥ λέει ότι από αύριο το μεσημέρι θα χιονίζει και στα πεδινά της βόρειας χώρας. Άλλες προγνώσεις δίνουν βροχή όμως μόνο μέχρι μεσημέρι και άλλες θερμοκρασίες πεδινών γύρω στους 5 -8 βαθμούς οπότε τι χιόνι.. τώρα αν πέσει μέσα κι η ΕΜΥ κάποια φορά τύχη το λέω..πάντως οι άνθρωποι δεν το έχουν με τη γλώσσα και τη διατύπωση. Εγώ το μόνο που περιμένω πάντως χωρίς πλάκα είναι να δώσουν όνομα στην κακοκαιρία!!! Να έχουμε κάτι να λέμε

      Διαγραφή
  9. Νίκο σ'ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για τα καλά σου λόγια.
    Σίγουρα μέσα σε λίγες ώρες δεν μπορούμε να πούμε όσα θέλουμε,αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε και άλλες φορές,καθώς οι επισκέψεις στην δεύτερη πατρίδα μου είναι συχνές.
    Μακάρι να μπορέσουμε να μαζευτούμε και άλλοι πολλοί φίλοι του μπλογκ Και να περάσουμε όμορφα.
    Εννοείται πως είναι πολύ άσχημη εικόνα τα βουνά μας σχεδόν στο σύνολό τους να είναι χωρίς χιόνι και οι υδροφόροι ορίζοντες να μένουν πολύ φτωχοί σε ποσότητες νερού,αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζεις τοσο εσύ όσο και άλλοι φίλοι που μιλάμε ιδιωτικά,ότι για φέτος ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο
    Ευτυχώς που κάποιες περιοχές δέχθηκαν καλα νερά και έτσι θα αντέξουν τους επόμενους δύσκολους μήνες.
    Το θέμα βέβαια είναι να μπορούν να δέχονται καλά νερά όλες οι περιοχές της χώρας και όχι κάποιες επιλεκτικά.
    Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο 2ημερο θα μπορέσει να γίνει έστω μερική αναπληρωση του χαμένου εδάφους.
    Σήμερα παρόλο που βρισκόμουν όλη μέρα στην Αθήνα,στις καμερες που κοίταξα,είδα θερμοκρασίες σε Οινόφυτα 20,8 και Κωπαιδα 20,5.
    Στην περιοχή μου λόγω του θυελλώδη ανέμου ΝΔ διευθύνσεων,η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη.
    Τα γεράκια δεν μπόρεσα φυσικά να ρα δω σήμερα,από εχθές όμως άρχισαν να χορεύουν και να τσιριζουν δυνατά.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή