Ακόμα μία ημέρα με Β-ΒΑ ανέμους


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα παραμείνει ευνοϊκή για τη διατήρηση του ΒΑ ρεύματος στη χώρα μας με ένταση η οποία μόνο στο Καρπάθιο Πέλαγος θα φθάνει τα 7 μποφόρ. Ένα βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως σε ό,τι αφορά τις ελάχιστες τιμές της. Αυτό σημαίνει ότι νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στη Β-ΒΔ Ελλάδα θα είναι και πάλι κατά τόπους ισχυρός. Το Σάββατο (25/1), είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Ν-ΝΔ με ένταση 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Πάντως, ο παγετός, αν και εξασθενημένος, θα συνεχιστεί ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα βόρεια. Την Κυριακή (26/1), στη Δ-ΒΔ Ελλάδα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν ακόμα στη Β. Ελλάδα, την κεντρική χώρα και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η παγωνιά θα υποχωρήσει σημαντικά σε όλες τις περιοχές. Τη Δευτέρα (27/1), πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους στη Δ. Ελλάδα, τη ΒΑ χώρα και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-1-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 14 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Καρπάθιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς. 

24 σχόλια:

  1. Tους δέκα έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Gloria στην κεντρική και ανατολική Ισπανία, τέσσερις είναι οι αγνοούμενοι και 60 οι τραυματίες, κάνοντας τις υλικές ζημιές και τις καταστροφές εκ. ευρώ στις ακτές να φαντάζουν σαν κάτι δευτερεύον, όπως σωστά επισημαίνει η Le Monde. H μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας (ΑΕΜΕΤ) διατήρησε εννέα επαρχίες σε συναγερμό για βροχή, χιόνι και ανέμους, οι ριπές των οποίων έφτασαν τα 144 χιλιόμετρα την ώρα στην Καταλονία, ενώ στις Βαλεαρίδες Νήσους κύματα ύψους 14 μέτρων έσπασαν κάθε ρεκόρ.

    Τέσσερα άτομα πέθαναν από υποθερμία, ένας άνδρας καταπλακώθηκε από κεραμίδια που υποχώρησαν από το βάρος του χιονιού στη Λεόν, ένας παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Βαλένθια, ένας αγρότης
    έχασε τη ζωή του από την κατάρρευση του θερμοκηπίου του λόγω του χαλαζιού στην Αλμερία και μίας 72χρονη από την πτώση της οροφής του σπιτιού της από τα πολλά νερά στην οροφή του στο Αλικάντε. Οι τέσσερις αγνοούμενοι πιστεύεται ότι έχουν παρασυρθεί από χειμάρρους ή, κύματα στην Ίμπιζα, τη Μαγιόρκα και την Καταλονία.

    Στην Τζιρόνα έπεσαν πάνω από 150 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους που τα σπίτια τους είναι κοντά στον ποταμό Ter να μην κοιμηθούν σε αυτά το βράδυ και έκλεισαν και όλα τα σχολεία. Σε 24 ώρες η Βαρκελώνη δέχτηκε τη βροχή τριών μηνών, ενώ το άγαλμα του Δαυίδ με τον Γολιάθ που είχε κατασκευαστεί το 1992 στο λιμάνι της από τον Antoni Llena δεν άντεξε τους ισχυρούς ανέμους.

    Σε όλες τις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας έχουν μεταφερθεί μεγάλες ποσότητες άμμου από τα νερά της θάλασσας, έχουν καταστραφεί γέφυρες και δρόμοι, έχει αλλάξει η κοίτη ποταμών και πολλές περιοχές έχουν καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα αφρού. Πρόκειται για τη χειρότερη καταστροφή εδώ και 30 χρόνια.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/01/23/en-espagne-la-depression-gloria-fait-au-moins-neuf-morts-et-laisse-des-paysages-devastes_6026897_3244.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H κακοκαιρία Gloria που προκάλεσε δέκα νεκρούς στην Ισπανία, έπληξε και τη νότια Γαλλία υποχρεώνοντας πάνω από 1.750 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ωστόσο, δεν υπήρξαν θύματα, όπως γράφει σε άλλο άρθρο της η Le Monde. To Meteo France προειδοποίησε, πάντως, τους οδηγούς να είναι σε επαγρύπνηση για πλημμυρισμένους δρόμους, καθώς επίμονες βροχές θα επηρεάσουν κυρίως τα παράλια.

      Η κατάσταση θα επιδεινώνεται καθώς το χιόνι που έχει πέσει, θα λιώνει, τροφοδοτώντας με επιπλέον νερό τους ήδη υπερχειλισμένους ποταμούς. Πολλά είναι και τα σπίτια που πλημμύρισαν, ενώ 1.000 εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ρεύμα από 23 χιλιάδες αρχικά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Τα σχολικά δεν εκτέλεσαν επίσης δρομολόγια και οι αρχές συμβούλεψαν τους γονείς να μην μεταφέρουν τα παιδιά τους με τα αυτοκίνητα στα σχολεία.
      https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/01/23/tempete-gloria-1-500-habitants-evacues-et-plus-de-1-000-foyers-prives-d-electricite-dans-le-roussillon_6026933_3244.html
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  2. Ποιός θα το περίμενε ότι τέλη Γενάρη ,θα περιμέναμε τις βροχές της Δευτέρας σαν το μάννα εξ ουρανού.Εαν κάνεις μια βόλτα στα χωράφια του νησιού παντού ξερό χώμα.Περισυ είχαμε τόσες πολλές ιντσες νερού κ φέτος ούτε τις μισές.Καλο ξημέρωμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εκεί που πήγα να βγάλω τον Φλεβάρη εντελώς τελειωμένο σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που είχα από τα κλιματικά αλλά κ προγνωστικά μοντέλα φαίνεται ότι λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο(ΑΣΘ).
    Σύμφωνα με τα διαγράμματα παρακολούθησης της ΑΣΘ,αυτή είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνισή της κ μάλιστα αρκετά δυναμικά από τις αρχές Φλεβάρη κ μέσα στον μήνα με αποτέλεσμα αυτά που είχαμε ως τώρα δεδομένα ν' αλλάξουν άρδην!
    Βέβαια για να μη βιαζόμαστε κ το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές παλαιότερα τι συμβαίνει σε μια ΑΣΘ,αλλού στην Ευρώπη θα κατεβάσει ψύχος κ χιόνια,αλλού βροχές καταιγίδες κ νοτιαδες κ αλλού το απόλυτο τίποτα!
    Δηλαδή συνήθως η Ευρώπη χωρίζετε σε τρία κομμάτια.
    Όλα δλδ θα εξαρτηθούν από το που ακριβώς θα κάτσει η μπίλια.
    Σημασία έχει ότι τελικά ο Φεβρουάριος τουλάχιστον στο πρώτο μισό του να μην βγει τόσο χάλια όσο φαίνονταν στην αρχή.
    Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε εκτενέστερα να πούμε περισσότερα καθώς τίποτα ακόμη δεν έχει κλειδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι, όμως, αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση ή, απλή στρατοσφαιρική θέρμανση, που συμβαίνει καθώς έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από το χειμερινό ηλιοστάσιο, η μέρα μεγαλώνει και ο πολικός στρόβιλος δεν είναι πια τόσο συμπαγής και παγωμένος; Στην πρώτη περίπτωση ο πολικός στρόβιλος δεχόμενος βίαια θερμά κύματα (Rossby λέγονται νομίζω) από την τροπόσφαιρα χάνει απότομα την ισχύ του και το ψύχος διαχέεται νοτιότερα.

      Στη δεύτερη περίπτωση απλά ο πολικός στρόβιλος θερμαίνεται καθώς καλοκαιριάζει για να το πω απλοϊκά. Και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, διαχέεται ψύχος νοτιότερα, αλλά όχι με την ένταση μίας ισχυρής ψυχρής εισβολής. Νομίζω ότι οι επιστήμονες, διότι διάβασα ένα σχετικό κείμενο στο severe-weather, δεν έχουν καταλήξει στο τι από τα δύο θα συμβεί.

      Πάντως, με δεδομένη την εμμονή που έχουν τα τελευταία χρόνια τα καιρικά φαινόμενα, πάλι η νοτιοανατολική Ελλάδα βλέπω δυστυχώς να επηρεάζεται. Ακόμα και σήμερα, που όλη η Ελλάδα είχε λιακάδα, εκεί στη γωνίτσα της νότιας Αττικής, στο Θυμάρι, τα σύννεφα είχαν μαζευτεί. Για καμιά ώρα (11-12) είχε και πυκνή μαύρη συννεφιά και είδε και έπαθε ο ήλιος για να βγει.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Σωστή η παρατήρηση καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταλήξουμε σε ΑΣΘ η σε μια τυπική απλή στρατοσφαιρική θέρμανση.
      Πάντως έστω κ στα τέλη Γενάρη μπορεί άνετα ο πολικός στρόβιλος να δεχθεί έντονα κύματα rossby με αποτέλεσμα την θέρμανση της στρατόσφαιρας καθώς αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα δούμε ότι έχει ξανά συμβεί στα τέλη Γενάρη αλλά κ τον Φλεβάρη κ έχει χαρίσει έντονες μεταβολές του καιρού πανευρωπαϊκά,όμως η κορύφωση συνήθως κ η ένταση του φαινομένου έχει δώσει τις καλύτερες στιγμές μέσα στον Γενάρη.
      Το τι τύπου καιρός θα επικρατήσει από αρχές Φλεβάρη στη χώρα μας εννοείτε ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε στο ελάχιστο.

      Διαγραφή
  4. Παρά τις όποιες παλινωδίες με τη συννεφιά ο ήλιος βγήκε τελικά την Παρασκευή και στο Θυμάρι, όπου τα νερά έχουν τραβηχτεί καμιά δεκαριά μέτρα προς τα μέσα με τον βοριά. Δεν πρόκειται για παλίρροια, απλά είναι σαν να εξατμίζονται τα νερά στην ακροθαλασσιά. Κάτι που συμβαίνει κάθε χειμώνα μετά από συνεχόμενες μέρες με βοριά.

    Κάθε χειμώνα επίσης παγώνουν τα ιγκουάνα στη Φλόριντα, αλλά ζωντάνεψαν ως συνήθως μόλις βγήκε και πάλι ο ήλιος. Τις προηγούμενες μέρες οι αισθητές θερμοκρασίες είχαν υποχωρήσει ακόμα και στους -6 βαθμούς, παγώνοντας τα συμπαθή ερπετά, όπως αναφέρει το Accuweather. Tα ιγκουάνα που σε πλήρη ανάπτυξη φτάνουν το 1,5 μέτρο, δεν είναι ενδημικά είδη στη Φλόριντα, όπου έχουν μεταναστεύσει από την Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική με συνέπεια να παγώνουν και να πέφτουν από τα δέντρα, όταν κάνει πολύ κρύο, όπως τις προηγούμενες μέρες που το Μαϊάμι είχε 4 βαθμούς, βιώνοντας την πιο ψυχρή του μέρα από τις 20 Δεκεμβρίου 2010, ενώ στις γύρω περιοχές καταγράφηκαν και θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε και ανεπίσημη προειδοποίηση για πτώσεις παγωμένων ιγκουάνα από τα δέντρα και όπως εξηγεί ο Robert Molleda από το τμήμα του Μαϊάμι, κανείς δεν περίμενε ότι αυτή θα είχε τέτοια απήχηση. Viral έχει γίνει και το βιντεάκι με ιγκουάνα να ¨ζωντανεύει" και να περπατάει κανονικά από εκεί που ήταν ακίνητο στο έδαφος.

    Οι ντόπιοι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα ιγκουάνα, που αν και δεν είναι επιθετικά, έχουν ορισμένες βρώμικες συνήθειες, ενώ τα περιττώματά τους μπορεί να έχουν και σαλμονέλα. Δεν είναι επίσης τα μόνα ζώα που δεν αντέχουν το κρύο, καθώς υποφέρουν από αυτό και οι μανάτοι ή, θαλάσσιες αγελάδες, ένα θηλαστικό που μοιάζει με υπερμεγέθη φώκια.

    Το κρύο στη Φλόριντα ήταν αποτέλεσμα μίας περιοχής υψηλών πιέσεων που κινήθηκε από τον Καναδά προς τις ΗΠΑ, μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες συνδυάστηκαν με ένα χαμηλό στα νοτιοανατολικά, με συνέπεια να εξαπλωθεί το ψύχος σε όλη την ανατολική χώρα. Η πρόγνωση "είδε" έγκαιρα την αλλαγή του καιρού, κι έτσι οι κάτοικοι στη Φλόριντα είχαν τον χρόνο να προετοιμαστούν, ενώ μάλλον την υποδέχτηκαν ευχάριστα σαν μία αλλαγή από τον ήπιο χειμώνα που είχαν μέχρι τώρα. Αυτοί που μπορεί να απογοητεύτηκαν ήταν οι τουρίστες, που ίσως να περίμεναν θερμοκρασίες 20-25 βαθμών, αλλά τελικά ο καιρός έμοιαζε με αυτόν που έχουν στις πατρίδες τους.
    https://www.accuweather.com/en/winter-weather/iguanas-fall-out-of-trees-amid-cold-snap-in-florida/666696
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιτέλους φαίνονται βροχές στον ορίζοντα.έπρεπε να φτάσει 25 γενάρη για να δει η δυτικοκεντροβόρεια ελλάδα αξιόλογο υετό να πέφτει.έχει να; βρέξει κανονικά στην καρδίτσα από τις 22 δεκεμβρίου.23 μέρες(ο δεκέμβρης μην ξεχνάμε έχει 31 μέρες)δεν έριξε σχεδόν τίποτα.το λίγο χιόνι στο βουνό σώθηκε από τις χαμηλές θερμοκρασίες.αν μέσα σε αυτό το διάστημα έπερνε 2-3 φορές νοτιάδες χωρίς βρόχη ζήτημα αν θα έμενε έστω για δείγμα στις ζερβές περιοχές.
    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπο το μηδεν, υπο του μηδενος δηλοι το ποιητικο αιτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχεις δίκιο. Και οι μετεωρολόγοι στην τηλεόραση "υπό το μηδέν" λένε, άλλωστε.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Αν εννοείτε την Καναδέζικη εκδοχή του μπιλοζίρια από τους Έλληνες μετανάστες,αυτή είναι : Επαγώσανε τα λέκια (lakes -λίμνες) από τα μπιλοζίρια (below zero- υπό του μηδενός) ! Καλημέρα από ένα ηλιόλουστο Κιάτο και περιμένοντας,όχι το Περιμένοντας τον Γκοντό (En attendant Godot)αλλά λίγο και καλό νεράκι !

      Διαγραφή
    3. Μου θυμίζετε μια παρατήρηση που ειχε κάνει η Ευρυδίκη Καραμανη για τις νεαρές κοπέλες(μοντέλα) που ελεγαν το δελτίο καιρού η σωστη λέξη ειναι έως και όχι εώς π.χ. απο 15 εώς 25 βαθμούς ελεγαν τα κορίτσια...
      Καλησπέρα απο τα συννεφιασμενα Γιάννενα.

      Διαγραφή
  7. Η ανησυχία μου δεν είναι τι θα κάνει τον Φεβρουάριο. Το παιχνίδι έχει χαθεί. Αυτό που φοβάμαι είναι πως αν δεν πάνε καλά η άνοιξη και το καλοκαίρι, θα κλάψουνε μανούλες. Δύσκολοι είναι οι καιροί για την αγροτιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσους/ες γιορτάζουν. Ωραίες λιακάδες, αλλά, με πολλή πάχνη το πρωί και πάγο στα αυτοκίνητα.
    «τα χιόνια, χιόνια περιμένουν» έλεγαν οι παλιοί και μακάρι να έρθουν μέσα στον Φεβρουάριο, γιατί τα χιονοδρομικά «κλαίνε». Τσικνοπέμπτη 2004 να ξαναγίνει και να μας αποζημιώσει πριν το 9μηνο καλοκαίρι που διαφαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μάρτης και ο απρίλιος ΔΕΝ είναι καλοκαίρι που μερικές φορές κάνει ψοφόκρυο.
      τίποτα δεν ξέρουμε στον καιρό μελλοντικά......
      καρδιτσα

      Διαγραφή
  9. Κανένα παιχνίδι δεν έχει χαθεί όλα παίζονται κατι θα κάνει κ ο φλεβαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και να κάνει, τα νερά που χάθηκαν δεν αναπληρώνονται εύκολα. Πρέπει να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να συμβαίνει. Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό. Μακάρι κάτι να αλλάξει και δεν μιλάμε για χιόνια και ψύχος. Βροχές θελουμε, που έχει ξεραθεί ο τόπος από την ανομβρία και τις παγωνιές. Να είστε όλοι καλά.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.Με απανωτές κακοκαιρίες ρεφάρονται τα νερά που δεν έπεσαν στον ηπειρωτικό κορμό (ιδίως κεντρική κο βόρεια χώρα)έως και υπερκαλύπτονται τα νερά.μόνο που τώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε από πριν το τι θα ακολουθήσει.απλά λέμε πως η αναπλήρωση των νερών και με το παραπάνω είναι εφικτή.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με όλα αυτά. Επίσης αν κάποιος βλέπει κάτι στα μοντέλα ,τα ενσαμπλ και τις μεσοπρόθεσμες προγνώσεις ας μου το πει γιατί εγώ δεν βλέπω. Βέβαια έχουμε μετά Μαρτη,Απρίλη και Μαη που όλο και κάτι μπορεί να γίνει. Άσε που μου αρέσει πολύ να γκρινιάζω και έχω βρει ευκαιρία. Καληνύχτα και καλο καλοκαίρι, θα ψηφίσω σπανο το αποφάσισα.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    4. εσύ μπορεί να έχεις βρει την ευκαιρία σου να μας γκρινιάξεις αλλά εμείς οι αναγνώστες από την μιαάκρη στην άλλη της ελληνικής επικράτειας τι χρωστάμε να διαβάζουμε την γκρίνια σου;δεν το λέω με διάθεση επιθετική πλην το δηλώνω στα "ίσια".
      τέλος επίσης και σε'σένα καλυνυχτα αλλά μην μας βαλεις κιόλλας από τώρα να μας ευχηθείς καλά μακροβούτια....
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    5. Εντάξει, ο κάθε ένας έχει ενα κουσούρι, άλλος γκρίνια άλλος ασύντακτες προτάσεις...Υπομονή και αμοιβαία κατανόηση αν υπάρχει όλα καλά θα πάνε. Καλημέρα
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  10. Ημιανωνυμε Δημητρη Ρ. συμφωνω καθ ολα μαζι σου .Αλλωστε οι επιφυλαξεις σου ,εαν μη τι αλλο,εχουν στατιστικη τεκμηριωση . Ανωνυμος αβροχος (συνολικα 5μηνες 150mm ) .Boρεια Πελοποννησος .Ειρωνεια .Σχετικα κοντα στο αποκληθεν <> (ορα Χριστοδουλον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή