Ο αποκαλούμενος και Μεθυσμένος καινούργιος μήνας μάς έρχεται κρατώντας μια κούπα τσάι!




12 σχόλια:

  1. Τι εννοείτε ότι ο μεθυσμένος Φεβρουάριος έρχεται με μία κούπα τσάι; Ότι έρχεται συνεσταλμένος και ταπεινός, ότι έρχεται ζεστός ή, ότι θα χρειαστούμε το τσάι για να ζεσταθούμε προσεχώς; Μιας και ο λόγος, όμως, για ζέστη, στην Αυστραλία νέο κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών στα νότια της χώρας, ενισχύοντας τους φόβους για νέες πυρκαγιές στις πολιτείες που επλήγησαν ιδιαίτερα φέτος, όπως αναφέρει η Liberation. H θερμοκρασία ξεπέρασε την Πέμπτη 30/1 τους 40 βαθμούς στη Νότια Αυστραλία και το κύμα ζέστης αναμένεται να κινηθεί την Παρασκευή προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την πρωτεύουσα Καμπέρα, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

    Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο 1-2/2 αναμένονται και θερμοκρασίες 45 βαθμών τοπικά. Οι αρχές εκτιμούν ότι η ζέστη σε συνδυασμό με τους ξηρούς ανέμους δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για πυρκαγιές, ειδικά στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια. Σύμφωνα, πάντως, με τους μετεωρολόγους αυτό το κύμα ζέστης θα ακολουθηθεί από καταιγίδες, που δεν θα αφήσουν τις πυρκαγιές να εξαπλωθούν. Αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις εγκυμονούν τον κίνδυνο πλημμυρών και υπερχείλισης των χειμάρρων.
    https://www.liberation.fr/direct/element/nouvelle-vague-de-chaleur-en-australie_108526/
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί σας... μετά τις αλκυονίδες και τη μίνι άνοιξη θα δούμε άραγε τους πολυποθητους χιονιάδες μέσα στις πολεις; Για να δούμε...
    Φιλικά,
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βροχές στα πεδινα κ χιόνια μόνο στα ορεινά θέλουμε!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα κύριε Ζιακόπουλε! Πραγματικά έχετε ένα απίστευτο τρόπο να μας βάζετε στην... πρίζα με τους χρησμούς!
    Ένα τσάι πίνεται παγωμένο (κι αν Φλεβηση καλοκαίρι θα μυρίσει) αλλά και ζεστό για τις παγωμένες ημέρες (αν θυμώσει μες το χιόνι..θα μας χώσει).
    Σίγουρα μέχρι να πάρουμε την απάντηση θα πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγες ημέρες ακόμη γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή την εποχή το τσάι πίνεται ακόμη ζεστό, ειδικά μετά από ένα πενθήμερο ανοιξιάτικου καιρού σε μια άλλη εντελώς διαφορετική κατάσταση, όχι άγνωστη για τον μεθυσμένο Φλεβάρη!
    Περιμένουμε την λύση για το.. τσάι!
    Την καλησπέρα και σε όλη την παρέα του blog...
    Νίκος Παντελικίζης Γαλάτσι Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ερμηνευτική εγκύκλος": Το πρώτο πενθήμερό του ο Φλεβάρης μάς έρχεται ήρεμος και αλκυονιδάτος. Στο χέρι του θα κρατάει μια κούπα τσάι που σημαίνει ότι δεν έχει πιει και που συνειρμικά φέρει στο νου μας το "Τσάι στη Σαχάρα", με την οποία θα μας ενώσει ο κοινός αντικυκλώνας. Στα μέσα της νέας εβδομάδας θα αλλάξει το ποτό του (από το τσάι θα πάει στο τσίπουρο) και θα αρχίσει τις τρέλες του!
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρωματικά να επαναλάβω αυτό που υπαινίχθηκα κάποια από τις προηγούμενες ημέρες: Για την αλλαγή του καιρού της άλλης εβδομάδας θεωρώ ως καλύτερη εξέλιξη τις πολλές βροχές στα πεδινά και τα πολλά χιόνια στα ορεινά και κατά περίπτωση στα ημιορεινά. Αυτό το σενάριο, που έχει αρκετές πιθανότητες να επαληθευτεί, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς νοτιάδες.

      Διαγραφή
    2. κ. Ζιακοπουλε οι πιθανοτητες να κατεβουν στα βορεια οι χιονοπτωσεις και σε πεδινες περιοχες απο την αλλη εβδομαδα απλα το ξεχναμε; ή κραταμε ενα καλαθι και βλεπουμε; (αναφερατε χιονοπτωσεις για ορεινα και ημιορεινα).

      Διαγραφή
    3. Α) θαυμασια η χρηση των εμπροθετων προσδιορισμων πιο πανω,στον τιτλο. Β) με συναρπαζει η εκ μερους σας,Δασκαλε,χρηση του πεζου λογου ,ο οποιος,χωρις να αφισταται της επιστημονικης ακριβειας,ενιοτε καθισταται υπαινικτικος ,πραγμα ιδιαιτερα γοητευτικο ,γιατι θετει σε εγρηγορση τη λειτουργια του συνειρμου ,''προνομιο" κυριως της ποιησης.....

      Διαγραφή
    4. σε πεδινα καθολου.. στα βουνα σιγουρα!!

      Διαγραφή
  5. Απλά Θεός.. Δάσκαλε..
    Κ τσάι και τσίπουρο πίνουμε δάσκαλε
    Τσίπουρο =κ.β Ελλάδα ίσως.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ ζιακοπουλε είστε φοβερός,η αίσθηση του χιούμορ σε συνδυασμό με επιστημονικές κ ιστορικές γνώσεις δημιουργούν ένα αχτύπητο τρίδυμο.Το μόνο σίγουρο δεν θα πλήξουμε καθόλου όπως φαίνεται καιρικά.Αν κ χιονοφιλος καταλαβαίνω ότι με νοτιαδες θα λάβουμε αρκετά νερά κ εδώ στο βόρειο Αιγαίο που φέτος τα έχουμε τόσο ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή