Highlight από... το πρώτο ημίχρονο


Ερυθρές Αττικής, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

4 σχόλια:

  1. και πάμε για Χριστοδούλειο Χιόνι reloaded, απόψε.
    (εδώ σε μας, το παλεύει να σχηματίσει κανά νερόλακο, που θα τρεμοπαίζει στον Μαΐστρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αmazon απειλεί με απολύσεις υπαλλήλους της που κινητοποιούνται και καταδικάζουν τον ρόλο της επιχείρησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρει η Le Monde. H εταιρία έστειλε, μάλιστα, προειδοποιητικές επιστολές σε δύο υπαλλήλους της για τα σχόλια που έκαναν σε συνέντευξή τους στην Washington Post τον Οκτώβριο του 2019, ενώ θέσπισε ειδικούς κανόνες επικοινωνίας για το θέμα που αν δεν τους σεβαστεί το προσωπικό της μπορεί να υπάρξουν απολύσεις.

    "Είναι μία τακτική που έχει στόχο να σωπάσουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι εκφράζονται ανοιχτά για την κλιματική αλλαγή" ανέφερε η Emily Cunnigham, που τον Μάιο του 2019 είχε υπερασπιστεί στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Amazon ένα ψήφισμα το οποίο είχε συγκεντρώσει 8.700 υπογραφές στις 10 Απριλίου. Τα δύο κείμενα των εργαζομένων ζητούσαν από την Amazon να μειώσει τις εκπομπές αερίων, αλλά και οι θυγατρικές της να πάψουν να συνεργάζονται με πετρελαϊκές εταιρίες, όπως και να σταματήσει η εταιρία να χρηματοδοτεί όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή.

    Αυτή η σύγκρουση θυμίζει την περίπτωση της Google, που τον Νοέμβριο του 2019 απέλυσε τέσσερις υπαλλήλους της, παρά τη διαδήλωση που είχε γίνει για τη στήριξή τους. Οι απολυμένοι είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις ενάντια στη συνεργασία της Google με τον στρατό και με την αστυνομία των ΗΠΑ, αλλά και για το γεγονός ότι επενδύει στην κινέζικη αγορά και υπάρχουν και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην εταιρία. Και στην Amazon συλλογικότητες εργαζομένων αντιτίθενται στη συνεργασία της με τις υπηρεσίες για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ και με την αστυνομία.

    Σε απάντηση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την κλιματική αλλαγή, η Amazon διευκρίνισε ότι ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρίας είναι ίδιος με άλλων μεγάλων εταιριών. Οι συλλογικότητες των εργαζομένων υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι έγιναν αλλαγές από τις 5 Σεπτεμβρίου 2019, όταν και ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους στην πορεία για το κλίμα στις 20 του ίδιου μήνα. Και την παραμονή της πορείας η Amazon δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο 0 μέχρι το 2040 και να χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030, κάτι που οι εργαζόμενοι θεωρούν μεγάλη νίκη τους.

    Η Amazon έχει σαν αρχή της να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να διατυπώνουν διαφορετική άποψη, ωστόσο, πολλοί φοβούνται ότι όπως και στη Google αυτό μπορεί να οδηγήσει τελικά σε απολύσεις. Ειδικά από τη στιγμή που οι ψηφιακές εταιρίες δεν λειτουργούν όπως άλλες εταιρίες, δεν υπάρχουν συνδικαλιστικά όργανα και μέσω των συλλογικοτήτων προσπαθούν οι εργαζόμενοι να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.
    https://www.lemonde.fr/economie/article/2020/01/03/apres-google-amazon-accuse-de-faire-pression-sur-des-salaries-protestataires_6024744_3234.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς όπως το λες είναι φίλε Νίκο,πάμε ξανά για έναν πολύ μεγάλο χιονιά που φαίνεται να μπαίνει και αυτός στο κάδρο.
    Από τις 13 το μεσημέρι ξεκίνησε να βρέχει δυνατά και μετά το γύρισε σε χιονόνερο έως τις 10,30 το βράδυ, όπου το γύρισε σε χιόνι αλλά μέχρι να φύγουν τα νερά πέρασε περίπου μια ώρα.
    Από εκεί και έπειτα, άρχισε να το πιάνει στα αυτοκίνητα και σε λίγη ώρα το έστρωσε παντού.
    Από τις 11,40 όμως ξεκίνησε να ρίχνει πολύ πυκνά και μάλιστα δεν πέρασε πολλή ώρα και ξεκίνησε χιονοθυελλα που συνεχίζει ασταμάτητα.
    Πρέπει να κοντεύει περίπου τα 15 εκατοστά.
    Οι εικόνες είναι πανέμορφες και το πρωινό ξύπνημα θα είναι άκρως εντυπωσιακό.
    Φαίνεται πως έχει πολύ όρεξη.
    Ελπίζω η αυριανή ημέρα να έχει συγκινήσεις για πολλές περιοχές.
    Καλό ξημέρωμα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή