Προς άτυπες αλκυονίδες




1 σχόλιο:

  1. Kόκκινος, σαν τον χάρτη με τις θερμοκρασιακές ανωμαλίες σε όλη την Ευρώπη - εκτός της Ελλάδας, βέβαια - έχει γίνει ο ήλιος στην Αργεντινή και τη Χιλή, όπου έφτασαν οι καπνοί από τις πυρκαγιές της Αυστραλίας, ταξιδεύοντας για 12.000 χιλιόμετρα, όπως αναφέρει η Le Monde. Σύμφωνα με τον Χιλιανό μετεωρολόγο Patricio Urra ένα σύννεφο καπνού βρίσκεται σε 6.000 μέτρα ύψος και δεν προβλέπεται κάποιο φαινόμενο, έτσι ώστε να το διαλύσει ή, να το κατεβάσει στο έδαφος.

    Την ίδια στιγμή η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αργεντινής έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες, που δείχνουν το πυκνό αυτό νέφος καπνού να μεταφέρεται από μετωπικά συστήματα που κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι Αργεντινοί μετεωρολόγοι πιστεύουν, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες, πέρα από το γεγονός ότι θα κρυφτεί και θα γίνει κόκκινος ο ήλιος. Καπνοί μπορεί επίσης να παρατηρηθούν στο Rio Grande du Sol, τη νοτιότερη περιοχή της Βραζιλίας. Οι πυρκαγιές της Αυστραλίας που μαίνονται από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχουν αποτεφρώσει μία έκταση ίση με την Ιρλανδία και έχουν στοιχίσει 24 ανθρώπινες ζωές.
    https://www.lemonde.fr/international/article/2020/01/06/la-fumee-des-incendies-australiens-a-atteint-le-chili-et-l-argentine_6024984_3210.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή