Βαθμιαία υποχώρηση της παγωνιάς και παροδικές βροχές κυρίως στις προσήνεμες στο ΝΔ ρεύμα περιοχές




1 σχόλιο:

  1. Απορρίφθηκε και η έφεση που είχαν ασκήσει η Greenpeace και η οργάνωση Φύση και Νεολαία, στρεφόμενες κατά της Νορβηγίας για τις άδειες που έδωσε σε πετρελαϊκές εταιρίες για έρευνες στην Αρκτική, όπως αναφέρει η Liberation. Οι δύο ΜΚΟ είχαν ζητήσει το 2016 την ακύρωση των αδειών, που είχαν δοθεί σε 13 εταιρίες για να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο στην Αρκτική, υποστηρίζοντας ότι συνιστούν παραβίαση της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, που έχει υπογράψει και η Νορβηγία.

    Σε πρώτο βαθμό το αίτημα τους είχε απορριφθεί το 2018, ενώ τώρα οι τρεις δικαστές του Εφετείου στο Όσλο αιτιολόγησαν την απόφασή τους με το σκεπτικό ότι ο πετρελαϊκός τομέας της Νορβηγίας καλύπτεται από το σύστημα ποσοστώσεων της ΕΕ για το διοξείδιο του άνθρακα και η εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων δεν έχει ως συνέπεια την αύξηση των εκπομπών ρύπων. Η Greenpeace και η οργάνωση Φύση και Νεολαία θα προσφύγουν και στο Ανώτατο Δικαστήριο της σκανδιναβικής χώρας.
    https://www.liberation.fr/direct/element/norvege-greenpeace-deboute-dans-sa-demarche-contre-les-licences-petrolieres-en-arctique_108154/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή