Ένα ξώφαλτσο ψυχρό μέτωπο και μετά στο παιχνίδι μπαίνει ο γαρμπής!




2 σχόλια:

  1. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία, ένας άστεγος 54 χρονών και ένας ηλικιωμένος 71 ετών από υποθερμία, ενώ ένας 63χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι από πλακάκια και άλλα αντικείμενα τα οποία υποχώρησαν από το βάρος του χιονιού, όπως αναφέρει η Le Monde. Παράλληλα 200 χιλιάδες μαθητές δεν πήγαν στα σχολεία τους, που έμειναν κλειστά. Έκλεισε επίσης και το αεροδρόμιο του Αλικάντε στη νοτιοανατολική Ισπανία, καθώς η Gloria επηρεάζει μία περιοχή από τη Βαρκελώνη ως τη Βαλένθια (εκεί έκλεισαν τα σχολεία σε 194 δήμους και έμειναν σπίτια τους 191.300 μαθητές), αλλά και τις Βαλεαρίδες Νήσους.

    Προβλήματα υπήρξαν και σε πολλούς αυτοκινητόδρομους και σιδηρόδρομους, ενώ η κακοκαιρία επηρέασε και τη Γαλλία με χιονοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Πυρηναίων, που σταδιακά γύρισαν σε βροχοπτώσεις, που θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το MeteoFrance. Στην Αττική έβγαλε, εξάλλου, λίγο ήλιο την Τρίτη στη δαντελένια ακρογιαλιά, ενώ τελείωσα και σε ΙΚΑ, εφορία - μετά τον δήμο, το ΚΕΠ, το Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο - όλα τα διαδικαστικά. Παρεμπιπτόντως, όλοι οι υπάλληλοι στις παραπάνω υπηρεσίες ήταν πολύ εξυπηρετικοί, διαλύοντας για άλλη μία φορά τον μύθο που κακώς τους συνοδεύει.
    https://www.lemonde.fr/international/article/2020/01/21/tempete-gloria-trois-morts-en-espagne-vigilance-orange-dans-les-pyrenees-orientales_6026660_3210.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε update η Le Monde και πέρα από τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις, δεν έλειψαν και οι πλημμύρες στη νότια Γαλλία στα σύνορα με την Ισπανία, με το νερό να μπαίνει μέσα στα σπίτια, καταστρέφοντας ρούχα και οικοσκευές. Αν και οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ένα όχι συνηθισμένο και ιδιαίτερα έντονο φαινόμενο, η κατάσταση δεν είναι καταστροφική, αλλά περίπλοκη και 50 με 80 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ σε κάποιες ακτές τα κύματα ξεπέρασαν τα 5 μέτρα. Χωρίς ρεύμα έμειναν και 5.000 νοικοκυριά, καθώς τα ύψη βροχής ήταν πολύ μεγάλα - 40 με 150 χιλιοστά και τοπικά και τα 200 χιλιοστά, ενώ ο συνολικός υετός του διημέρου ήταν 350 χιλιοστά.
      https://www.lemonde.fr/international/article/2020/01/21/tempete-gloria-trois-morts-en-espagne-vigilance-orange-dans-les-pyrenees-orientales_6026660_3210.html
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή