Καλοκαιρία ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας




1 σχόλιο:

  1. Και κάτι όχι αμιγώς καιρικό, αλλά επίκαιρο, αφού ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των 40 ημερών, διότι όλοι περιμένουν το τέλος του για να πληρωθούν ξανά μετά τις γιορτές, σύμφωνα με όσα είπε στο Skynews o Greg Spillane, που μετά την αυτοκτονία φίλου του ίδρυσε οργάνωση για να βοηθάει τους ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα λόγω χρεών, η οποία αριθμεί πλέον 11 χιλιάδες μέλη. Από την άλλη, το Γραφείο Συμβουλών προς Πολίτες δέχεται τα περισσότερα τηλεφωνήματα σχετικά με χρέη την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Πριν από έναν χρόνο τα τηλεφωνήματα τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν κατά 24% περισσότερα από τον μέσο όρο.

    Τα χρέη των νοικοκυριών είναι το πιο συνηθισμένο θέμα, για το οποίο οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια (δημοτικά τέλη, υπηρεσίες, κοινής ωφέλειας, ενοίκια). Περίπου 1,5 εκ. άνθρωποι στην Αγγλία παλεύουν με προβλήματα χρέους και ψυχικής υγείας και πάνω από 100 χιλιάδες έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας σύμφωνα με το Ινστιτούτο για το Χρήμα και την Πολιτική για την Ψυχική Υγεία. Οι άνδρες μέσης ηλικίας είναι τρεις φορές πιο επίφοβοι από ό,τι οι γυναίκες.

    Tο κείμενο του Skynews περιγράφει την ιστορία ενός ποδοσφαιριστή της Πορτ Βέιλ που παραλίγο να αυτοκτονήσει, κι ενός ταξιτζή που δούλευε εφτά μέρες τη βδομάδα και έκανε τρεις μήνες για να ξεπληρώσει ένα χρέος 350 στερλινών, που είχε πάρει για να κάνει Χριστούγεννα. Η Gillian Guy από το Γραφείο Συμβουλών προς Πολίτες εξήγησε ότι υπάρχει αύξηση στα αιτήματα βοήθειας λόγω χρεών το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, όταν γίνεται ένα τηλεφώνημα κάθε δέκα δευτερόλεπτα.
    https://news.sky.com/story/40-days-of-january-post-xmas-debt-driving-people-to-despair-11919430

    Ατελείωτος φαντάζει ο Ιανουάριος και όσον αφορά την κολύμβηση. Τον Δεκέμβριο έχεις κεκτημένη ταχύτητα ακόμα από το φθινόπωρο, τον Φεβρουάριο το νιώθεις ότι αργά ή, γρήγορα η άνοιξη θα 'ρθει, αλλά τον Ιανουάριο έχεις την ψυχολογία ότι ο χειμώνας δεν θα τελειώσει ποτέ.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή